Cortenstaal is een staalsoort die een toevoeging bevat van koper, zink en chroom waardoor het een zelfbeschermende laag aanmaakt zodat het niet meer verder roest. Bij het corrosieproces neemt het staal de bekende bruin/oranje roestkleur aan. Deze varieert naargelang de weersomstandigheden, positie, klimaat…

Cortenstaal zorgt voor meer charme in uw tuin! Het grote voordeel van cortenstaal is dat het een niet-seizoensgebonden product is en het ganse jaar door zorgt voor een gezellige en mooie tuin.

 
 
 
 

Bij de productie heeft het staal nog niet zijn typische kleur, de ontwikkeling van de roestlaag wordt pas gevormd na een 3-tal weken. Het volledige proces kan tot 1 jaar duren naargelang de weersomstandigheden.

 
 
 
 

Wenst u niet te wachten tot uw aangekocht product zijn volledige roestkleur heeft gevormd dan kan u dit proces handmatig versnellen. Dit kan door verneveling van water in combinatie met (keuken)zout.
Hierbij willen wij meegeven dat wij niet garant staan voor eventuele bijwerkingen op uw product.

 
 
 
 

Bij het begin van het roestproces kan er kleur worden afgegeven op de ondergrond van waar het product staat. Om die reden wordt afgeraden dit op een lichtkleurige ondergrond te plaatsen. Eens het roestproces is afgelopen mag dit uiteraard wel.

 
 
 
 

Alle materialen in cortenstaal gemaakt zijn vrij van onderhoud, er hoeft dus geen olie, verf of dergelijke meer worden aangebracht.
Zijn er oppervlakkige krassen in de oxidatielaag? Geen paniek, op termijn herstelt dit zichzelf.
Het is een ideaal product vanwege de vandalisme bestendigheid.